Uw winkelwagentje is leeg   

5 Praktische opbergtips voor de kinderkamer

Foto bij artikel over praktische opbergtips voor de kinderkamer of tienerkamer met halfhoogslaper 4 Crosses

Het is altijd weer een uitdaging om de kinderkamer of tienerkamer netjes opgeruimd te houden. Is het soms zo erg dat de deur niet helemaal open kan? Of struikel je over speelgoed of een berg was? Tijd om dan van start te gaan met efficiënte opbergtips. Want zo nu en dan moet je tiener in alle rust studeren en slapen. En een opgeruimde kamer zorgt tenslotte voor rust in het hoofd. Met de handige opbergtips van JeEigenKamer.nl is opruimen (zelfs voor je kind) een fluitje van een cent. 


Tip 1: Opbergboxen en speelgoeddozen

Als het gaat om ruimte vrij maken in de slaapkamer, dan zijn opbergboxen de oplossing! Deze lichtgewichte boxen zijn ideaal voor in een kast of onder een bureau. Handig om je spullen per categorie te ordenen in verschillende (kleuren) opbergboxen. Voor tieners een uitkomst om schoolspullen en eventuele spellen op te bergen. Voor kinderen is een speelgoedkist met leuke figuren erop een speelse manier om hun speelgoed er uit te pakken en op te ruimen.

Tip 2: Flex bureaus met opbergvakken

Er moet natuurlijk genoeg plek zijn om alle boeken, schriften en pennen te bewaren. Of natuurlijk om in hun vrije tijd te knutselen, tekenen of te gamen. Een bureau met opbergruimte is dan perfect! Bijvoorbeeld de slimme tiener bureaus 'Flex' van JeEigenKamer.nl. Een handig bureau die je op verschillende manieren monteert. In de lengte of als hoekbureau, het past altijd. Het is een stijlvol en modern bureau dat overzichtelijk staat in elke tienerkamer. Met de bijpassende Fleck opbergboxen is er plek genoeg voor spullen als pennen, stiften, speelgoed en games opbergen. Ideaal!

Tip 3: Bedden met opberglades

Ben je geen fan van opbergbakken in de slaapkamer? Maar wil je alle spullen van je kind of tiener wel zo overzichtelijk mogelijk opbergen? Kies dan voor een bed met bedlade of een kajuitbed. Kajuitbedden zijn voorzien van meerdere lades en soms van een uitrolbaar nachtkastje, super handig en efficiënt, zeker in een kleinere kamer!

Tip 4: Kaptafel met lades

Een kaptafel is een echte droom voor de meeste prinsesjes. Lekker spelen met make-up, nagellak en haaraccessoires en natuurlijk verkleedpartijtjes met vriendinnetjes. S' ochtends nog even snel de haren kammen voordat het tijd is om naar school te gaan. Super handig om alle benodigde spullen in een overzicht te bewaren in de lades. Ook is er voldoende ruimte om de kaptafel te gebruiken voor het maken van huiswerk. 

Tip 5: Hoogslapers met bureau of kast

Moet er voldoende ruimte over zijn voor andere meubels of om te spelen? Kies dan voor een bed met kast of bureau. Vaak zijn dit halfhoogslapers of hoogslapers. Denk bijvoorbeeld aan de halfhoogslaper '4 Crosses'. Dit is een praktisch en stoer bed met een uitrijdbaar bureau en 4 open schapjes. Het voordeel van hoogslapers is dat je onder het bed ruimte vrij hebt voor een chillhoek bijvoorbeeld of om opbergboxen te bewaren voor speelgoed of misschien wel kleding. Zo heb je geen kledingkast meer nodig. Mocht je daar toch naar op zoek zijn, kijk dan eens naar de hoogslaper met bureau en kledingkast. Zo benut je alle ruimte in de kamer, ook voor een kleine tiener- of kinderkamer.Foto bij artikel over praktische opbergtips voor de kinderkamer of tienerkamer