Uw winkelwagentje is leeg   

Van een kinderkamer naar een tienerkamer

Foto van de tienerkamer Signal bij het artikel 'Van een kinderkamer naar een tienerkamer'
Is de tijd voorbij van schattige sterren, hartjes of auto’s? Dan is het tijd voor een tienerkamer. Waarschijnlijk hebben je kids zelf in gedachte hoe ze dit voor ogen zien, want tegenwoordig doen ze zelf inspiratie op via social media. Maar met deze praktische tips gaat het nog makkelijker:

Tip 1: Ga voor neutrale meubels

Wilt je dochter de ene keer een roze kamer en dit jaar ineens een blauwe kamer? De persoonlijke smaak en mening van tieners kunnen van dag tot dag veranderen. Je hoeft natuurlijk niet altijd mee te gaan in de mening van je kind. Maar je kunt er flexibel mee omgaan door te kiezen voor neutrale meubels. Kies bijvoorbeeld voor grijze, witte of natuurlijke houtkleurige meubels. Vervolgens kunnen ze de kamer zelf opfleuren en inrichten met leuke accessoires, stickers en posters. En iedere dag anders.

Tip 2: van een kinderbed naar een tienerbed

De basis voor het inrichten van een tienerkamer kan beginnen. Het belangrijkste is natuurlijk een goed bed. Een kinderbed is namelijk te kinderlijk, het is nu tijd voor een groter bed zoals een 1-persoons tienerbed of een twijfelaar. Daarnaast zullen ze geregeld vriendjes of vriendinnetjes over de vloer krijgen. Wees voorbereid op onverwachte logeerpartijtjes en kies voor een bed met een bedlade of een uitschuifbaar bed, super handig! Een grotere kledingkast hoort er natuurlijk bij, nu ze een grotere kledingmaat hebben.

Tip 3: Een mooie werkplek

Hoe leuker de werkplek, des te leuker vindt je kind het om huiswerk te maken. Een goed bureau is daarom essentieel voor een tienerkamer. Een plek waar ze in hun vrije tijd lekker kunnen gamen en een bureau waarbij genoeg ruimte is voor schoolspullen. Een bureau met veel opbergruimte voorkomt dat het een zooitje wordt in de tienerkamer. Hoewel speelgoed vaak minder wordt, wordt de troep van je tiener helaas niet minder. Zorg daarom voor overzichtelijke opbergboxen of manden of denk aan opberglades onder het bed. Dat zorgt voor rust en ruimte in de slaapkamer. 

Tip 4: Chillen in de chillzone

Naast een plek om te slapen en te studeren moet er plek zijn om te relaxen. Een bed met een extra bedlade als ultieme plek om te chillen of gewoon een leuk hoekje. Zet een leuke poef op de kamer en kleed deze aan met kussen en dekens. Laat je kind zijn of haar creativiteit kwijt door een persoonlijke muur creëren met leuke foto’s en quotes. Dan voelt het gelijk als een fijne plek waar zich even lekker kunnen terugtrekken.

Bestel een complete tienerkamer

Je bespaart flink wat tijd en geld wanneer je gelijk een complete tienerkamer koopt. Via de webshop van JeEigenKamer.nl heb je al voor een voordelige prijs een kamer voor je tiener. In verschillende stijlen zie je in één oogopslag welke sfeer het geeft aan de slaapkamer. Super makkelijk toch? Neem een kijkje en vraag bij interesse om een offerte op maat.Foto van de tienerkamer Flex wit bij het artikel 'Van een kinderkamer naar een tienerkamer'