Uw winkelwagentje is leeg   

Tips voor de kinderkamer van JeEigenKamer.nl

Is het tijd voor het inrichten van de kinderkamer? Gefeliciteerd! Nu je kindje 2 jaar is, is de babytijd voorbij. Nu is je zoon of dochter een peuter en daar hoort een eigen kamer bij. Maar waar moet je allemaal opletten bij de inrichting van een kinderkamer? Deze tips van je JeEigenKamer.nl helpen je op weg.

Wat zijn de wensen van je kind

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je kind ook echt toe is aan een eigen kamer. Soms is het goed om stap voor stap de babykamer om te bouwen tot een kinderkamer. Begin bijvoorbeeld met een opbergkist voor speelgoed of boekjes. Betrek je kind ook bij de keuzes voor de inrichting. Welke kleuren en spulletjes vindt hij of zij mooi? Laat ze bijvoorbeeld helpen bij het uitzoeken met spullen door een aantal voorbeelden en kleuren te laten zien in magazines. Op die manier is het voor hem of haar een leuke beleving van groter worden in plaats van een spannende verandering. 

Kindermeubels kiezen

Vergeleken met een babykamer is een uitzetlijst niet nodig voor een peuterkamer. Wanneer je weet waar je kind aan toe is en wat nodig is, bepaal je zelf wanneer je alle meubels aanschaft. Je kunt dan denken aan de volgende meubels:
Kledingkast 'Starry Night'

 • Kledingkast
  Nu je kind een peuter is, worden ook zijn kleertjes groter. Ook hebben ze in deze fase vaak meer boekjes, speelgoed en knuffels. Een commode is dan vaak niet meer genoeg. In een grote kledingkast kun je meer kwijt voor je kind. Kies je nu een kinderkast of alvast een kast die ook te gebruiken is in hun tienerjaren? Kijk wat je kind wilt en wat mogelijk is qua ruimte. Ook hebben we leuke boekenkasten zoals de unieke boekenkast 'Tree'

 • Kinderbed
  Zodra je kind uit een ledikant kan klimmen, is het echt tijd voor een kinderbed. Er zijn verschillende kinderbedden met leuke designs van Cars, Frozen of met andere leuke details. Vaak zijn dit peuterbedden omdat dit soort bedden ook een uitvalbeveiliging hebben. Maar je kunt natuurlijk ook alvast kiezen voor een eenpersoonsbed voor de tienerjaren. Het nadeel is alleen dat dit soort bedden niet altijd veiligheid bieden zoals een uitvalbeveiliging.


LEGO speelgoedkist met uitschuifbare deksels

 • Speelgoedkisten en opbergkisten
  Slingert er vaak speelgoed rond in de slaapkamer en huiskamer? Dan zijn opbergkisten superhandig. Denk bijvoorbeeld aan een LEGO speelgoedkist, Spiderman opbergrek of een Cars speelgoedkist. Kinderen vinden het ook veel leuker om zelf op te ruimen als er een leuke print op de speelgoedkist staat. Opbergkisten kunnen ook vaak gebruiken worden als zitbankjes, ideaal dus!

 • Maak een leuke speelhoek 
  Maak de overgang naar van babykamer naar een eigen kamer aantrekkelijk voor je peuter. Spelen hoort ook bij opgroeien, een speelhoek is dan onmisbaar. Ook hierbij komen opbergboxen en speelgoedkisten ontzettend goed van pas. Daarbij leert je kind gelijk zelf op te ruimen. Lekker spelen en leren opruimen maakt het voor een kind nog leuker met onze speelgoedkisten en opbergkisten. 
Roze meisjeskamer met hartjes 'Anna'

Complete kinderkamers kopen bij JeEigenKamer.nl 

Heb je een bepaald thema voor ogen zoals een stoere jongenskamer, een prinsessenkamer of een thema kamer? Dat maakt het een stuk gemakkelijker om meubels uit te kiezen voor je peuter. Natuurlijk ook ontzettend leuk voor de belevingswereld van uw kind. Wist je dat je bij JeEigenKamer.nl complete kamers kunt kopen? Van een schattige kinderkamer ‘Starry Night’ tot een stoere Cars Piston Cup jongenskamer. Kijk voor alle kinderkamers bij onze categorie complete kamers. Mocht je vragen hebben over een van onze kinderkamers of andere producten? Neem dan gerust contact op via info@jeeigenkamer.nl of bel ons telefoonnummer 0888 33 22 22. Veel succes met het inrichten van een eigen kamer voor jouw kind.