Uw winkelwagentje is leeg   

Zo richt je een tienerkamer in

Sfeerfoto Grenen kajuitbed met nachttafel 'Lodge' wit

Wanneer de kinderen groter worden moet de kinderkamer plaats maken voor een echte tienerkamer. De kamer moet hip zijn, maar ook functioneel. Maar waar moet je beginnen? Er is tegenwoordig zoveel keuze vandaar dat wij een stappenplan hebben gemaakt. Met deze 9 praktische tips kom je al een heel eind:

1. Studie

Een tiener moet veel huiswerk maken en gaat vaker met de computer werken. Een goede werkruimte in de tienerkamer is dan super belangrijk. Zorg voor een goed bureau met voldoende werk- en opbergruimte! Een ruim bureaublad werkt prettig en geeft rust, dit zal de studie zeker ten goede komen.

2. Opbergruimte

Met genoeg ruimte voor boeken, ordners en bureaumateriaal houd je de kamer opgeruimd. Een opgeruimde kamer geeft rust en biedt een goede structuur voor studie en om lekker te relaxen.

3. Kastruimte met spiegel

Grote kinderen en tieners ontwikkelen een eigen wil en krijgen een eigen mening. Mode en kleding is daar niet op uitgezonderd. De kleding moet hip zijn. In een grote kledingkast met spiegel kan jouw kind zich helemaal hip maken. Zorg ook voor voldoende kledingruimte. Tieners willen niet alleen meer kleding, de kleding wordt ook steeds groter, en neemt meer ruimte in!

4. Make-uptafel

Voor meisjes is een make-up tafel of kaptafel is natuurlijk super leuk. Het geeft niet alleen stijl aan de tienerkamer voor meisjes, maar het is ook een heerlijke plek voor tienermeiden henzelf op te maken. Zo hebben ze alle plek voor hun make-up spulletjes en haaraccessoires. Daarnaast is het ook te gebruiken als bureau om huiswerk aan te maken bijvoorbeeld. Een musthave in de slaapkamer voor elke make-up liefhebber.

5. Nachtkastje

Een nachtkastje voor op de tienerkamer is handig voor een wekker en nachtlampje. Maak jij je kind ieder ochtend nog zelf wakker? Dat zal spoedig veranderen, en dan heb je een plekje nodig voor een wekker en nachtlampje. Sommige halfhoogslapers hebben een extra rand waar je een wekker, nachtlampje en boekje kwijt kunt, ook erg handig!

6. Tienerbed

Het tienerbed, wat voor tienerbed moet je nu kiezen. Een halfhoogslaper, een hoogslaper of een laag tienerbed? Hoogslapers worden in Nederland niet veel gekozen. Onze plafonds zijn doorgaans wat lager dan in het buitenland en daarnaast vinden veel mensen het te hoog. Halfhoogslapers zijn daarentegen enorm praktisch en ook stoer. Een halfhoogslaper is doorgaans een ruime meter hoog en heeft enorm veel opbergruimte onder het bed, vooral handig voor de iets kleinere tienerkamers. Lage tienerbedden kunnen natuurlijk altijd. Handig is eventueel om opberglades of een extra matras onder het bed te hebben. Fijn als er een vriendje komt logeren.

7. Opbergkisten

Opbergkisten zijn handig en modern. Opbergkisten zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn handig voor het netjes houden van de tienerkamer. Vooral kleine spulletjes kan je gemakkelijk in een opbergkist opruimen. Vaak ook makkelijk te gebruiken als zitbankje, praktisch als extra zitplaats in de wat kleinere tienerkamer.

8. Matrassen

Een goed matras is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Denk bijvoorbeeld aan koudschuimmatrassen deze zijn veerkrachtiger en bieden tevens een optimale ventilatie. In ons assortiment hebben wij de Baseline MBaseline L en de K-Line. Tot slot bieden wij pocketvering matrassen. Zoals het woord al zegt beschikken deze matrassen over pockets die gevuld zijn met veren, die zorgen voor een optimale ventilatie en een goede veerkracht. Neem eens kijkje bij het ons Pocketvering matras 'Springline'

9. Accessoires

Met accessoires maak je de kamer helemaal af. Onze meubels zijn over het algemeen minimalistisch qua kleur en ontwerp. Vandaar dat je juist helemaal kunt uitpakken met leuke accessoires. Denk hierbij aan lampenkappen, gordijnen, kussentjes en zeker ook aan dekbedovertrekken. Weg met de dekbedovertrekken met stripfiguren of andere speelse plaatjes, die tijd is echt voorbij. Zorg voor een leuke hippe overtrek die past in de tienerkamer van je kind.