Uw winkelwagentje is leeg   

Tips voor een magische prinsessen kamer

Foto van koetsbed Royal bij artikel 'Een prinsessen kamer'

Is jouw dochter of zoon helemaal weg van de kleur roze? Verkleedt zij of hij zich graag als een prinsesje? Of zijn ze gewoon gek op de film Frozen? Dan is het inrichten van een prinsessenkamer het ultieme cadeau. In deze blog delen wij tips voor het inrichten van een prinsessenkamer. Een droom die uitkomt voor de echte prinsesjes zodat ze al hun fantasie kunnen laten gaan in hun eigen paleisje!


Kies de kleur die zij het leukste vinden

Roze is natuurlijk de eerste kleur die in je opkomt als het gaat om het creëren van een omgeving die geschikt is voor een prinses, maar het hoeft niet de enige keuze te zijn. De hitfilm 'Frozen' liet zien dat niet alle prinsessen roze dragen. Zo is een fashionable ijsblauwe tint een geweldige keuze voor jonge en oudere prinsesjes. Of wat dacht je van de zonnige Belle-stijl geel? Voor degene die fan zijn van Belle en het Beest. Vraag vooral aan je kind welke kleur zij het leukste vindt. Of laat ze het zelf ontdekken door samen een moodboard te maken. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Een betoverende prinsessen muur

In een kinderkamer zijn de muren een leuke manier om wat kleuraccenten of patronen toe te voegen waar je kind dol op is. Je kunt ambitieus zijn met een muurschildering van kastelen of betoverde bossen. Of het relatief eenvoudig houden met een paar sterren in een behang.

Gebruik stickers in plaats van behang of verf

Kinderen veranderen voortdurend van mening. Dus wil je er gewoon zeker van zijn dat je snel een opknapbeurt kunt geven aan de slaapkamer? Dan zijn muurstickers een perfecte oplossing. Muurstickers worden elke dag populairder en om deze reden kun je alles krijgen, van gepersonaliseerde naamstickers tot Disney-prinsessen of andere personages die geschikt zijn voor de prinsesjes. 


Twinkelende lichtjes

Elke prinses heeft een beetje sprankeling nodig, toch? Hang een paar twinkelende lichtjes door de kamer om haar prinsessenverblijf een magisch gevoel te geven. Denk aan sfeerlampjes zoals een lichtsnoer met kroontjes of sterretjes. Of ga voor een kroonluchter, dat is pas een echte eyecatcher!


Slapen als een roos

Het bed is een geweldige manier om plezier en functionaliteit op te nemen in de koninklijke slaapkamer van je kleintje. Er zijn veel leuke bedden beschikbaar. Denk aan bedden met tenten, prinsesachtige gordijnen zoals een hemelbed en met de bekende Disney figuren Anna en Elsa van ‘Frozen’. Dat zal genoeg nieuwsgierigheid wekken als je kind ‘s avonds gaat slapen. Maar je kunt natuurlijk ook denken aan een koetsbed met verlichting. Kies je liever voor een neutraal bed? Ook zonder toeters en bellen aan het bed, fleur je het bed eenvoudig op door een kroon of klamboe boven het bed te hangen. Lekker knus en helemaal in prinsessenstijl!

Magische prinsessen meubels

Voor een complete prinsessen look ben je natuurlijk nog niet klaar met alleen een bed. De meeste prinsessen houden ervan om zich uren te verkleden, op te maken en te bekijken in de spiegel. Denk dan ook aan een magische kaptafel, net zoals in een Disney film. Een kaptafel hoort helemaal thuis in een prinsessenkamer. Ook super leuk om samen met een broertje of zusje of vriendje of vriendinnetje verkleedpartijtjes te spelen waarbij ze elkaar kunnen opmaken.

Sfeervolle accessoires

En dan is het tijd voor de finishing touch met passende accessoires. Denk dan aan eenprinsessen dekbed, schattige knuffels, zachte kussentjes en plaids, prinsessenspiegel en natuurlijk hun favoriete speelgoed poppen. Of wat dacht je van een leuke poef, een leuke chillplek waar ze zich even kunnen terugtrekken. Opbergboxen kunnen ook niet missen in een kamer, want het kan maar al te snel een rommeltje worden in een kinderkamer. Een mooie opbergbox met stippen of de kleur roze is dan een mooie aanvulling.

Bestel een complete (prinsessen) kamer

Wist je dat je bij ons ook een complete slaapkamer kan bestellen? Denk bijvoorbeeld aan kamers met hartjes of juist schattige sterren. Alles om dat magische gevoel te creëren voor je kleintje. Een kamer vol sfeer en gezelligheid om ‘s avonds heerlijk in weg te dromen! Voor vragen of een offerte kun je een mail sturen naar: info@jeeigenkamer.nl Bestel de leukste meubels en je favoriete kinderkamer bij JeEigenKamer.nl