Uw winkelwagentje is leeg

Tienerkamer inrichten, een handig stappenplan

Tienerkamer, model Game

Wanneer de kinderen groter worden moet de kinderkamer plaats maken voor een echte tienerkamer. De kamer moet hip zijn, maar ook functioneel. Een stappenplan die je kunt gebruiken voor de tienerkamer, met praktische tips!


9 waardevolle tips!


1. Studie: Een tiener moet veel huiswerk maken, gaat vaker met de computer werken en de tienerkamer moet hiervoor zijn ingericht. Zorg voor een goed bureau met voldoende werk- en opbergruimte! Een ruim bureaublad werkt prettig en geeft rust, dit zal de studie zeker ten goede komen!


2. Opbergruimte: Met genoeg ruimte voor boeken, ordners en bureaumateriaal houd je de kamer opgeruimd. Een opgeruimde kamer geeft rust en biedt een goede structuur voor studie en om lekker te relaxen.


3. Kastruimte met spiegel: Grote kinderen en tieners ontwikkelen een eigen wil en krijgen een eigen mening. Mode en kleding is daar niet op uitgezonderd. De kleding moet hip zijn. In een grote kledingkast met spiegel kan jouw kind zich helemaal hip maken. Zorg ook voor voldoende kledingruimte. Tieners willen niet alleen meer kleding, de kleding wordt ook steeds groter, en neemt meer ruimte in!


4. Voor meisjes een make-up tafel of kaptafel is natuurlijk super leuk. Het geeft niet alleen stijl aan de tienerkamer voor meisjes, maar het is ook een heerlijke plek om jezelf helemaal op te maken.


5. Een nachtkastje voor op de tienerkamer is handig voor een wekker en nachtlampje. Maak jij je kind ieder ochtend nog zelf wakker? Dat zal spoedig veranderen, en dan heb je een plekje nodig voor een wekker en nachtlampje. Sommige halfhoogslapers hebben een extra rand waar je een wekker, nachtlampje en boekje kwijt kunt, ook erg handig!


6. Het tienerbed, wat voor tienerbed moet je nu kiezen. Een halfhoogslaper, een hoogslaper of een laag tienerbed? Hoogslapers worden in Nederland niet veel gekozen. Onze plafonds zijn doorgaans wat lager dan in het buitenland en daarnaast vinden veel mensen het te hoog. Halfhoogslapers zijn daarentegen enorm praktisch en ook stoer. Een halfhoogslaper is doorgaans een ruime meter hoog en heeft enorm veel opbergruimte onder het bed, vooral handig voor de iets kleinere tienerkamers. Lage tienerbedden kunnen natuurlijk altijd. Handig is eventueel om opberglades of een extra matras onder het bed te hebben. Fijn als er een vriendje komt logeren.


7. Opbergkisten zijn handig en modern. Opbergkisten zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn handig voor het netjes houden van de tienerkamer. Vooral het kleinere spul kan je gemakkelijk in een opbergkist opruimen. Vaak ook makkelijk te gebruiken als zitbankje, praktisch als extra zitplaats in de wat kleinere tienerkamer.


8. Matrassen: Een goed matras is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Wil je een basis schuim matras gemaakt van polyether, of zoek je meer comfort en een betere ventilatie? Als instapmodel bieden wij het polyethermatras, Dit is in de basis een prima matras met een redelijke veerkracht en redelijke ventilatie. Koudschuim matrassen zijn daaropvolgend een slag beter. Ze zijn veerkrachtiger en bieden tevens een betere ventilatie. Tot slot bieden wij pocket vering matrassen. Zoals het woord al zegt beschikken deze matrassen over pockets die gevuld zijn met veren, die zorgen voor een optimale ventilatie en een goede veerkracht.9. Met accessoires maak je de kamer helemaal af. Dit geld voor lampenkappen, gordijnen en zeker ook voor dekbedovertrekken. Weg met de dekbedovertrekken met stripfiguren of andere speelse plaatjes, die tijd is echt voorbij. Zorg voor een leuke hippe overtrek die past in de tienerkamer van je kind. 

18 september 2013