Uw winkelwagentje is leeg   

Hoe start je met het inrichten van een jongenskamer?

Foto van een Spiderman bed bij het artikel 'Hoe start je met het inrichten van een jongenskamer'

Een stoere jongenskamer inrichten kan een echte uitdaging zijn. Soms voelt het alsof de interesses van je kind elke dag veranderen, hoe kies je dan een passend ontwerp? Gelukkig vind je in ons assortiment meubels van kind tot tiener. Zo kun je precies kijken wat past bij de huidige fase van je kind. Er zijn tegenwoordig veel verschillende stijlen. Zo ook voor een jongenskamer. Maar wat is nou de basis, waar begin je mee? Dat lees je in onze blog!


De kleur van een jongenskamer

Vaak denken mensen bij een jongenskamer aan de kleur blauw. Maar je kunt ook gebruik maken van verschillende kleuren. Vraag je kind bijvoorbeeld naar zijn lievelingskleur(en), misschien is dat wel de kleur groen. Of misschien houdt je kind van een kamer in allerlei kleuren, zoals een vrolijke LEGO kinderkamer. Maak een leuk moodboard samen met je kind en kom tot de ontdekking wat hij leuk vindt.

Stoere en speelse accenten

Jongens vinden het leuk om lekker te klimmen en te klauteren. Maak de jongens kinderkamer daarom speels door gebruik te maken van avontuurlijke meubels en accessoires. Denk aan een hangmat, of een muur met een kleine klimwand of een basketbal raket. Zo kunnen ze op hun kamer al hun energie kwijt. Of denk aan een stoere of speelse halfhoogslaper waar je onder kan spelen. Of een leuk boomhutbed, super speels en gezellig.

Figuren, patronen, dieren en helden

Jonge kinderen vinden figuren uit een tekenfilm vaak heel leuk. Ze hebben vaak een voorkeur voor een lievelingsdier, auto’s of een held zoals superman die ze cool vinden. Laat dit soort accenten terug komen in een jongenskamer op de muur bijvoorbeeld, of leuke knuffels, stickers, posters en andere accessoires. Dit zorgt voor herkenning en een warm gevoel. En dat maakt het spelen en slapen in de kamer een stuk leuker!

Maak een persoonlijke fotowand

Een fotowand is een leuke en gemakkelijke manier om de slaapkamer op te vrolijken. Het is ook een mooie manier om de dingen die je kinderen leuk vinden te accentueren. Denk hierbij aan hun favoriete vriendjes, dieren, boeken, films, citaten en/of superhelden.

Een slaap en speelplek in één

Een bed moet niet alleen bedoeld zijn om te slapen maar ook om overdag te kunnen spelen. Een plek waar ze zich veilig voelen en even kunnen terugtrekken. Denk aan een huisbed, boomhutbed of bed in de vorm van een tent. Dat ziet er fantastisch uit en geeft een geborgen gevoel, een gevoel van privacy, een plek om te lezen of te spelen. Een plek waar ze het gevoel hebben dat ze hun eigen ruimte hebben. Bovendien kun je het naar eigen smaak versieren en het veranderen naarmate ze groter worden.

Muurschilderen voor meer fantasie en creativiteit

Muurschilderingen zijn een leuke manier om een jongenskamer een beetje spannend te maken. Door iets uit de natuur te kiezen, zoals uitzicht op de bergen of een sterrenhemel krijgt de kamer een avontuurlijk effect en worden al die creatieve zintuigen geprikkeld.

Opbergideeën voor speelgoed

Het maakt niet uit wat de leeftijd is van je kind, je hebt genoeg opbergmogelijkheden nodig om de kinderkamer netjes te houden. Voor jongen kinderen van 0-2 jaar heb je een commode nodig. In de leeftijd van 2 - 7 jaar hebben ze opslagruimte nodig voor speelgoed, denk aan rollenspelspeelgoed, winkels, vrachtwagens en poppen. Tieners zijn weer dol op logeerpartijen en moeten hun huiswerk kunnen maken. Een bed met bedlade, een (boeken-)kast en een bureau zijn dan essentieel.

Een eigen chill en leesplek

Naarmate je jongen ouder wordt, wil hij misschien een plek om met jou of alleen te zitten en te lezen, weg van zijn bed. Het toevoegen van een klein leeshoekje met een gezellig lampje en veel knusse kussens geeft hem die speciale ruimte om zich even terug te trekken. Of voor jou als ouder een leuk plekje als je kind nog jong is, een verhaaltje voor te lezen voor het slapen gaan.