Uw winkelwagentje is leeg   

Wat is het verschil tussen een kajuitbed, halfhoogslaper en hoogslaper?

Er zijn tal van opties tegenwoordig voor een kinderbed. Soms kan te veel keuze overweldigend zijn. Als je op zoek bent naar iets met een wow-factor in plaats van een traditioneel eenpersoonsbed, dan kom je vaak uit bij kajuitbedden, halfhoogslapers of hoogslapers. Ze hebben in ieder geval allemaal opbergruimte, een veilige en comfortabele slaapplaats en een leuk ontwerp waar alle kinderen dol op zijn. Maar wat is het verschil tussen deze bedden? En wat is de beste keuze voor je kind en je gezin? Dat lees je in onze blog!


Kajuitbedden

Kajuitbedden bieden de beste ingebouwde opbergmogelijkheden. Traditioneel hebben ze lades onder het bed die in de bodem van het bed zijn ingebouwd, waardoor ze een geweldige oplossing zijn voor kleinere slaapkamers. Deze opbergruimte is vaak groot genoeg om een ladekast te vervangen voor het opbergen van kinderkleding of speelgoed. Kajuitbedden zijn meestal iets hoger dan gewone tienerbedden, maar zijn lager dan zowel halfhoogslapers en hoogslapers. Ze hebben geen trap nodig, dus het is een geweldige keuze voor jongere kinderen die nog niet helemaal klaar zijn om te klimmen. Sommige kajuitbedden (en dan vooral voor kinderen) zijn niet altijd hoger, maar blinken wel altijd uit in opbergruimte. Bijvoorbeeld het kajuitbed 'Cabin' eik. Deze heeft zelfs een uitrolbaar nachtkastje.

Foto van het kajuitbed Cabin eik met slimme kastjes

Voor- en nadelen van een kajuitbed

Pluspunten

 • Veel handige ingebouwde opslag (of genoeg ruimte om je eigen opslagruimte toe te voegen).
 • Geschikt voor een breder leeftijdsbereik (jongere kinderen, oudere kinderen en tieners).
 • Lagere, beter bereikbare hoogte voor kinderen en ouders.


Minpunten

 • Minder open ruimte onder het bed, beperkende mogelijkheden.
 • Iets mindere wow-factor dan een midden- of hoogslaper.

Halfhoogslapers

Halfhoogslapers zijn de beste optie als je iets nodig hebt dat tussen een gewoon eenpersoonsbed en een hoogslaper in zit, wat betekent dat het geweldig is voor lagere plafonds en kleinere slaapkamers. En als je kleintje smeekt om een hoogslaper maar nog niet groot genoeg is, is dit een geweldig alternatief! Halfhoogslapers zijn geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder. Ze bieden al het plezier en de flexibiliteit van een hoger bed dan normaal, terwijl ze toch een veilige slaapplaats bieden voor jongere kinderen. De open ruimte onder een halfhoogslaper biedt tal van praktische opties! Het kan een ruimte zijn om huiswerk te maken, extra opslagruimte voor speelgoed en schoolspullen of om gezellig in en rondom te spelen. Denk bijvoorbeeld aan de speelse halfhoogslaper 'Adventure'. Bovendien is een halfhoogslaper toegankelijker dan een hoogslaper voor ouders. Ze kunnen gemakkelijker nog even op bed komen zitten om een verhaaltje voor te lezen.

Foto van de halfhoogslaper Adventure

Voor- en nadelen van halfhoogslapers

Pluspunten

 • De kans om de ruimte onder het bed aan te passen met vrijstaande meubelopties!
 • Toegankelijker voor ouders dan een hoogslaper; verhaaltjes voor het slapengaan en instoppen is mogelijk.
 • Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.


Minpunten

 • Lagere hoogte dan hoogslaper, beperkt gebruik van ruimte onder het bed.

Hoogslapers

Hoogslapers zijn het ultieme ruimtebesparende kinderbed. Je kunt gebruik maken van alle beschikbare ruimte die je overhoudt in de slaapkamer doordat er veel onder het bed past. Denk aan speelgoed en opbergboxen die je kwijt kunt onder het bed. Of je kunt juist optimaal gebruik maken van de ruimte door andere meubels toe te voegen. Een hoogslaper heeft een grotere open ruimte eronder en biedt vaak plaats voor een bureau om te studeren, een logeerbed of slaapbank, opbergkasten of een boekenplank. Sommige van onze hoogslapers zijn al voorzien van een bureau of bank zoals de hoogslaper 'Wedge' in de kleur wit. Door de hogere hoogte zijn deze bedden geschikt vanaf 6 jaar.


Als je op zoek bent naar een hoogslaper, denk er dan aan om je plafondhoogte op te meten voor de veiligheid. Je kunt ook controleren of de ladder gemakkelijk en veilig toegankelijk is in de beschikbare ruimte. Veel van onze bedden zijn zo slim ontworpen dat de ladder zowel links als rechts kan worden bevestigd.

Foto van de hoogslaper Wedge wit

Voor- en nadelen van hoogslapers

Pluspunten

 • Veel ruimte beschikbaar voor opbergmeubels, bureaus, logeerbedden of meer.
 • De mogelijkheid om een supercoole hut te creëren!
 • Hoogslapers zijn ook zeer geschikt voor het ophangen van gordijnen of vrolijke verlichting...


Minpunten

 • Niet geschikt voor jongere kinderen vanaf 6 jaar.
 • Iets moeilijker voor ouders om het bed op te maken.
 • Verhaaltjes voor het slapengaan en instoppen kunnen ook lastiger zijn.

Bestel een complete kamer

Zijn een van deze hoge bedden iets voor de kinderkamer die je zoekt? Kies dan gelijk voor een complete kamer. Bijvoorbeeld de tienerkamer 'Signal' steiger, dit is kajuitbed met opbergruimte en je bent gelijk voorzien van andere leuke meubels uit deze serie, zoals een kledingkast en bureau. Of je kiest voor een boomhut slaapkamer met halfhoogslaper. Heb je vragen van de slaapkamers? Of wil je advies over een van de kajuitbedden, halfhoogslapers of hoogslapers? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina of bel ons!